Laringofon: Ce este? Modele disponibile - Canule Traheale

Laringofon: Ce este? Modele disponibile

Pierderea abilității de vorbire este traumatizantă atât pentru pacienți, cât si pentru persoanele dragi acestora.

Tocmai de aceea crearea primului laringofon, în Primul Razboi Mondial, reprezintă un moment decisiv pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare a corzilor vocale. 

Ce este un laringofon?

Un laringofon este un dispozitiv medical utilizat de către persoanele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală de îndepărtare a corzilor vocale.

Pentru a putea vorbi cu ajutorul acestui dispozitiv, este necesară așezarea lui în zona cea mai moale a gâtului, unde nu există cicatrici rezultate în urma intervenției chirurgicale. 

Vorbirea este posibilă datorită vibrațiilor sunetelor transmise în cavitatea laringelui.

Odată cu mișcarea mandibulei, se emite un sunet metalic, prin care poți comunica cu persoanele din jurul tău. 

Primul laringofon a fost creat între anii 1915-1918, iar în anul 1934 astronautul Wiley Post a utilizat un astfel de dispozitiv la costumul de astronaut pe care l-a purtat, pentru a comunica mai ușor cu echipajul său pe durata testelor de mare altitudine. 

De la crearea primul model de laringofon până astăzi, acesta a cunoscut o evoluție impresionantă. Prin urmare, modelele disponibile astăzi se remarcă atât prin confortul oferit, cât și prin calitatea sunetului redat. 

PROVOX® TRUTONE EMOTE™

Tipuri de laringofon pe care le poți alege

Atunci când ești în căutarea unui laringofon, este important să știi că există modele performante, concepute special pentru a asigura utilizatorului tot confortul pe care acesta îl dorește. Iată 3 dintre cele mai moderne laringofoane, care se remarcă prin designul ergonomic și ușurința cu care se pot utiliza:

 • Provox Solatone Plus

Acesta este un laringofon ușor de utilizat, care dispune de ajustări externe de ton și volum, ce îi asigură utilizatorului un confort ridicat. Se recomandă utilizarea lui persoanelor care doresc să beneficieze de o calitate înaltă a sunetului. 

De asemenea, acesta este un model ușor și compact, echipat cu 2 baterii reîncărcabile AA. La achiziționarea lui primești un adaptor oral, un încărcător USB, tuburi orale și 2 baterii reîncărcabile. 

 • Provox Trutone Emote 

Acesta este un laringofon modern, care se remarcă prin faptul că permite să îți exprimi emoțiile prin intermediul vocii, datorită posibilității de a modifica tonului vocii.

Prin urmare, cu ajutorul acestuia poți avea o exprimare cât mai naturală, permițând persoanelor cu care comunici să îți înțeleagă emoțiile prin tonul vocii. 

De asemenea, acesta face posibilă modificarea volumului vocii, astfel încât tu să poți vorbi în șoaptă, dar și cu un ton mai ridicat.

În plus, este un dispozitiv ușor de utilizat, ergonomic și cu o durată de viață ridicată a bateriei, de până la o lună. 

 • Provox Digital XL Electrolarynx 

Acest laringofon se poate utiliza cu ușurință, este echipat cu o carcasă din titan și butoane care permit setarea volumului. Pe durata călătoriei poți folosi o geantă de șold, ideală pentru depozitarea laringofonului. 

La achiziționarea acestui model vei primi un capac de sunet extra-precis, un adaptor oral, tuburi orale, un încărcător USB și o baterie reîncărcabilă. 

După cum arată cele trei modele de laringofon prezentate în cadrul acestui articol, acestea te ajută să comunici din nou.

https://canule-traheale.ro/ORL/canule-traheale/canule-traheale-tracoe/

Mai mult decât atât, dacă utilizezi un model performant, este posibilă chiar și transmiterea emoțiilor vocii tale, astfel încât să fii înțeles cât mai bine de oamenii din jurul tău. 

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Canule Traheale
   Logo